Ανακοινώσεις

22 Δεκ 2011
Προσφορά

Προσφορά 50% στις laser θεραπείες και 30% στις ενέσιμες (botox, fillers, μεσοθεραπείες)

01 Ιούλ 2011
Καλοκαίρι και προστασία!

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και ο ήλιος καίει από πολύ νωρίς το πρωί. Οφείλουμε να προστατευόμαστε εμείς και τα παιδιά μας, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας: Αντιηλιακό 20 λεπτά πριν βγούμε στον ήλιο, ανανέωσή του κάθε δύο ώρες και καπέλο οπωσδήποτε!Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανάλογα και με τον τύπο δέρματος που διαθέτετε, μπορείτε να βρείτε στο μενού ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, στην αντίστοιχη υποκατηγορία. Καλό καλοκαίρι!

03 Δεκ 2010
Περιποιηθείτε τον εαυτό σας εν όψει εορτών!

Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές πλησιάζουν! Εποχή δώρων! Μαζί με τις προετοιμασίες για τα γιορτινά τραπέζια και τις ατελείωτες ώρες ψαξίματος για δώρα, κάντε ένα δώρο και στον πολύτιμο φίλο σας: τον εαυτό σας! Ενημερωθείτε από τον τομέα Δερματολογία, ανακαλύψτε τις προσωπικές σας ανάγκες και περιποιηθείτε τον εαυτό σας χαρίζοντάς του το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Για να έχετε και εσείς την λάμψη και την ομορφιά των πιο χαρούμενων εορτών του χρόνου, κλείστε έγαιρα το ραντεβού σας με τον Δρ. Καλογερόπουλο! Καλές Γιορτές!

Βασ. Γεωργίου 20 & Κουντουριώτου 147, 18535 Πειραιάς, 1ος Όροφος,
Τηλ.: 210 4122 095, Κιν.: 693 2589 828,
Φαξ: 210 4122 384,
e-mail: info@drkalogeropoulos.com

Newsletter

Για να λαμβάνετε τα νέα μας

ΔΟΜΗ - ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Ξεκινωντας από μέσα προς τα έξω, το δέρμα αποτελείται από το υπόδερμα ή υποδόριο. Εδώ υπάρχουν τα λιπώδη λόβια που περιέχουν τα λιποκύτταρα και τα μεσολόβια διαφράγματα που περιέχουν νεύρα και αγγεία για τη θρέψη του δέρματος. Σε αυτό το ανατομικό επίπεδο εντοπίζονται οι βλαβες που δημιουργούν τις ατροφικές ραβδώσεις, που αναφέρονται -λάθος βέβαια- και ως «Κυτταρίτιδα». Οι ατροφικές αυτές ραβδώσεις εμφανίζονται συχνότερα στις γυναίκες μετά από την εγκυμοσύνη ή μετά από μεγάλες αυξομοιώσεις του σωματικού βάρους και οφείλονται σε ατροφία της επιδερμίδας και του χορίου με υπέρμετρη ανάπτυξη λιπώδους ιστού και παρουσία λιποκυττάρων μεγάλου μεγέθους.

Πάνω από το υποδόριο βρίσκεται το χόριο ή κυρίως δέρμα. Χωρίζεται στο Δικτυωτό και στο Θηλώδες.

Είναι μορφή συνδετικού ιστού και αποτελείται από διαφόρων ειδών κύτταρα, αγγεία, νεύρα, ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Επίσης, στο χόριο βρίσκονται και τα εξαρτήματα του δέρματος δηλ. οι τριχοσμηγματογόνοι θύλακοι και οι ιδρωτοποιοί αδένες.

Στη διατήρηση της δομής και της σύστασης των κολλαγόνων και ελαστικών ινών του χορίου στοχεύουν όλες οι θεραπείες αντιγήρανσης.

Πάνω από το χόριο βρίσκεται η επιδερμίδα που αποτελείται από τέσσερις στιβάδες αρχίζοντας από μέσα προς τα έξω είναι η βασική, η ακανθωτή, η κοκκώδης και η κερατίνη.

Η αναγέννηση της επιδερμίδας ξεκινά από τη βασική στιβάδα και τελειώνει στην κερατίνη.

Η διατήρηση του υδρολιπιδικού μανδύα που περιβάλει και προστατεύει την κερατίνη στιβάδα έχει μεγάλη σημασία για την αναγέννηση και τη σωστή λειτουργία του δέρματος. Εδώ ακριβώς στοχεύουν όλα τα μαλακτικά και ενυδατικά προϊόντα, όπως επίσης και τα προϊόντα καθαρισμού.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Banner_kalogeropoulos