Ανακοινώσεις

22 Δεκ 2011
Προσφορά

Προσφορά 50% στις laser θεραπείες και 30% στις ενέσιμες (botox, fillers, μεσοθεραπείες)

01 Ιούλ 2011
Καλοκαίρι και προστασία!

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και ο ήλιος καίει από πολύ νωρίς το πρωί. Οφείλουμε να προστατευόμαστε εμείς και τα παιδιά μας, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας: Αντιηλιακό 20 λεπτά πριν βγούμε στον ήλιο, ανανέωσή του κάθε δύο ώρες και καπέλο οπωσδήποτε!Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανάλογα και με τον τύπο δέρματος που διαθέτετε, μπορείτε να βρείτε στο μενού ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, στην αντίστοιχη υποκατηγορία. Καλό καλοκαίρι!

03 Δεκ 2010
Περιποιηθείτε τον εαυτό σας εν όψει εορτών!

Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές πλησιάζουν! Εποχή δώρων! Μαζί με τις προετοιμασίες για τα γιορτινά τραπέζια και τις ατελείωτες ώρες ψαξίματος για δώρα, κάντε ένα δώρο και στον πολύτιμο φίλο σας: τον εαυτό σας! Ενημερωθείτε από τον τομέα Δερματολογία, ανακαλύψτε τις προσωπικές σας ανάγκες και περιποιηθείτε τον εαυτό σας χαρίζοντάς του το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Για να έχετε και εσείς την λάμψη και την ομορφιά των πιο χαρούμενων εορτών του χρόνου, κλείστε έγαιρα το ραντεβού σας με τον Δρ. Καλογερόπουλο! Καλές Γιορτές!

Βασ. Γεωργίου 20 & Κουντουριώτου 147, 18535 Πειραιάς, 1ος Όροφος,
Τηλ.: 210 4122 095, Κιν.: 693 2589 828,
Φαξ: 210 4122 384,
e-mail: info@drkalogeropoulos.com

Newsletter

Για να λαμβάνετε τα νέα μας

ΛΙΠΑΡΟ -  ΜΙΚΤΟ ΔΕΡΜΑ

Ο συνηθέστερος τύπος δέρματος στην εφηβική ηλικία και όχι μόνο

Μπορούμε να το ξεχωρίσουμε:

  1. Απλό λιπαρό δέρμα που είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος μεσογειακού δέρματος. Είναι κοινό η επιδερμίδα στα πρόσωπα των νέων να έχει διευρησμένους πόρους και στίλβουσα εμφάνιση, ιδιαίτερα στη μύτη και το μέτωπο λόγω παρουσίας πολυάριθμων σμηγματογόνων αδένων.
  2. Μικτό δέρμα, στο οποίο συνυπάρχουν λιπαρές περιοχές κυρίως στις παρειές στη μύτη και υτο μέτωπο μαζί με πλάκες ξηρού δέρματος στο υπόλοιπο πρόσωπο. Επίσης, εμφανίζει ελαφρά απολέπιση και ατροφία της επιδερμίδας. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά προσδίδουν στο άτομο μία λιπαρή όψη
  3. Επιπλεγμένο λιπαρό δέρμα:
    • Λιπαρό με στοιχεία ακμής δέρμα που είναι πολύ συχνό στους εφήβους, με την έναρξη της λειτουργίας των γεννητικών ορμονών και με συχνή παρουσία του προπιονικού βακτηριδίου της ακμής. Χαρακτηρίζεται από έντονη ή ήπια λιπαρότητα με βλατίδες και φλυκταινίδια.
    • Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα με ερυθηματολεπιδώδεις πλάκες και ήπιο κνησμό κυρίως στη μεσοπροσωπική χώρα και στα φρύδια που οφείλεται στο ωοειδές πιτυρόσπορο P. Ovale
    • Ιατρογενώς αφυδατωμένο λιπαρό δέρμα, που εμφανίζει έντονη ερυθρότητα με απολέπιση και οφείλεται στη μείωση των λιπιδίων της επιδερμίδας, που αδυνατούν να κατακρατήσουν το νερό λόγω τοπικής αγωγής με κερατολυτικά ή και από του στόματος λήψη φαρμάκων, για παράδειγμα Ισοτρετινοίνης.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΛΙΠΑΡΟΥ – ΜΙΚΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ αν συνυπάρχει με ακμή ή σμηγματορροική δερματίτιδα.

Καλός καθαρισμός με  ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ σε στερεή ή υγρή μορφή με όξινο ή ουδέτερο PH (5-6) που παράγουν ήπιο αφρό, με ήπια αντισηπτική και μαλακτική δράση.

Μετά το πλύσιμο να χρησιμοποιούνται:

ΚΡΕΜΕΣ ΜΕ ΞΗΡΑ ΜΑΛΑΚΤΙΚΑ, όπως έλαια σιλικόνης ή πανθενόλη και ΑΣΘΕΝΩΣ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΕΣ κρέμες ελαίου σε νερό O/W.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ, όπως διάφορες πούδρες ή Make-ups, που χρησιμοποιούνται γενικά για την κάλυψη μικροατελειών του δέρματος και για την εξαφάνιση της γυαλάδας που οφείλεται στον ιδρώτα και την λιπαρότητα του δέρματος. Τα προϊόντα αυτά πρέπει να είναι μη φαγεσωρογόνα, μη ακμογόνα και υποαλλεργικά.

Τέλος να αναφέρουμε κάποια

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ όπως τακτικό πλύσιμο μία-δύο φορές ημερησίως

Να αποφεύγονται σαπούνια με ισχυρά αντισηπτικά ή αντιμικροβιακά συστατικά.

Να χρησιμοποιείται άφθονο χλιαρό νερό κατά το πλύσιμο και να γίνεται καλό ξέβγαλμα.

Επίσης, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποιες τονωτικές ή στυπτικές αλκοολούχες λοσιόν μετά το πλύσιμο

και βέβαια να μη ξεχνάμε την αντιηλιακή προστασία.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Banner_kalogeropoulos