Ανακοινώσεις

22 Δεκ 2011
Προσφορά

Προσφορά 50% στις laser θεραπείες και 30% στις ενέσιμες (botox, fillers, μεσοθεραπείες)

01 Ιούλ 2011
Καλοκαίρι και προστασία!

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και ο ήλιος καίει από πολύ νωρίς το πρωί. Οφείλουμε να προστατευόμαστε εμείς και τα παιδιά μας, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας: Αντιηλιακό 20 λεπτά πριν βγούμε στον ήλιο, ανανέωσή του κάθε δύο ώρες και καπέλο οπωσδήποτε!Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανάλογα και με τον τύπο δέρματος που διαθέτετε, μπορείτε να βρείτε στο μενού ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, στην αντίστοιχη υποκατηγορία. Καλό καλοκαίρι!

03 Δεκ 2010
Περιποιηθείτε τον εαυτό σας εν όψει εορτών!

Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές πλησιάζουν! Εποχή δώρων! Μαζί με τις προετοιμασίες για τα γιορτινά τραπέζια και τις ατελείωτες ώρες ψαξίματος για δώρα, κάντε ένα δώρο και στον πολύτιμο φίλο σας: τον εαυτό σας! Ενημερωθείτε από τον τομέα Δερματολογία, ανακαλύψτε τις προσωπικές σας ανάγκες και περιποιηθείτε τον εαυτό σας χαρίζοντάς του το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Για να έχετε και εσείς την λάμψη και την ομορφιά των πιο χαρούμενων εορτών του χρόνου, κλείστε έγαιρα το ραντεβού σας με τον Δρ. Καλογερόπουλο! Καλές Γιορτές!

Βασ. Γεωργίου 20 & Κουντουριώτου 147, 18535 Πειραιάς, 1ος Όροφος,
Τηλ.: 210 4122 095, Κιν.: 693 2589 828,
Φαξ: 210 4122 384,
e-mail: info@drkalogeropoulos.com

Newsletter

Για να λαμβάνετε τα νέα μας

ΞΗΡΟ  - ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ

Οι όροι "ξηρό δέρμα" και "αφυδατωμένο δέρμα" αν και δεν είναι απόλυτα ταυτόσημοι, έχουν το ίδιο τελικό αποτέλεσμα όσον αφορά στην εμφάνιση του δέρματος, δηλαδή ένα δέρμα τραχύ, ανελαστικό, συρρικνωμένο με απολέπιση και ελαττωμένη ταχύτητα αναπαραγωγής των κερατινοκυττάρων.

Το  αφυδατωμένο δέρμα υποδηλώνει ότι έχει απομακρυνθεί το νερό, ενώ το ξηρό υποδηλώνει ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα λιπίδια στην επιδερμίδα για την κατακράτηση του νερού.

Να πούμε εδώ ότι το αφυδατωμένο δέρμα δεν είναι κατ’ανάγκη και ξηρό, γιατί και ένα λιπαρό δέρμα μπορεί να είναι αφυδατωμένο.

Μπορούμε να μιλήσουμε για ξηρό δέρμα και για παθολογικά ξηρό δέρμα

Ξηρό δέρμα :

Διάφοροι παράγοντες μπορεί να συντελούν στη ξηρότητα του δέρματος

  • Ατομικοί παράγοντες, όπως υπερβολικό πλύσιμο ή χρήση απορρυπαντικών με αποτέλεσμα την αφαίρεση των επιδερμιδικών λιπιδίων και αδυναμία συγκράτησης νερού από την κερατίνη στιβάδα. Σημαντικό ρόλο επίσης παίζουν και κάποιες ατομικές συνήθειες όπως η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα.
  • Περιβαλλοντικοί παράγοντες  Όπως ο άνεμος, ο ήλιος , η ατμοσφαιρική ρύπανση, και ο τεχνητός κλιματισμός ξηραίνουν το δέρμα.
  • Ιατρογενείς παράγοντες, όπως  τοπική εφαρμογή ή συστηματική λήψη φαρμάκων π.χ. ισοτρετινοίνη.
  • Ηλικία Με την πάροδο του χρόνου διαταράσσεται η επιδερμίδα και επιβραδύνεται ο ρυθμός αναπαραγωγής της, με αποτέλεσμα διαταραχές στη δομή και λειτουργία του δέρματος.


Παθολογικά ξηρό δέρμα
:

Που είναι αποτέλεσμα διαταραχών της κερατινοποίησης, όπως στην Ψωρίαση, γενετικού ελαττώματος στον μεταβολισμό των λιπαρών οξέων, όπως στην Ιχθύαση και ανοσολογικών διαταραχών, όπως στην Ατοπική δερματίτιδα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΞΗΡΟΥ – ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ στις παθολογικές ξηρότητες

  • Καθαρισμός με δερματολογικά σαπούνια με πρόσθετα μαλακτικά, ή γαλακτώματα καθαρισμού, ή έλαια μπάνιου με ήπιους επιφανειοδραστικούς παράγοντες χωρίς αλκοόλη.
  • Μετά το πλύσιμο ΥΔΑΤΙΚΑ / ΜΑΛΑΚΤΙΚΑ,  σε μορφή λιπαρής κρέμας, μικρογαλακτώματος,  ή κρεμαλοιφής,  που να περιέχουν τα απαραίτητα λιπίδια, λιποσωμάτια, κεραμίδια, υαλουρονικό οξύ κλπ, όσον αφορά στο ξηρό κυρίως δέρμα, ενώ για το αφυδατωμένο, θα πρέπει να περιέχουν κάποιους φυσικούς υδροσταθεροποιητές, δηλ. ουσίες με ικανότητα κατακράτησης νερού.
  • Τέλος, κάποια ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, όπως αποφυγή πράσινου ή κοινού σαπουνιού, καθώς και αφρόλουτρου. Χρήση χλιαρού νερού με ήπιες κινήσεις, χωρίς τρίψιμο του δέρματος.
  • Επιλεγμένα μαλακτικά μετά το μπάνιο και βέβαια πάντα αντιηλιακή προστασία.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Banner_kalogeropoulos