Ανακοινώσεις

22 Δεκ 2011
Προσφορά

Προσφορά 50% στις laser θεραπείες και 30% στις ενέσιμες (botox, fillers, μεσοθεραπείες)

01 Ιούλ 2011
Καλοκαίρι και προστασία!

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και ο ήλιος καίει από πολύ νωρίς το πρωί. Οφείλουμε να προστατευόμαστε εμείς και τα παιδιά μας, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας: Αντιηλιακό 20 λεπτά πριν βγούμε στον ήλιο, ανανέωσή του κάθε δύο ώρες και καπέλο οπωσδήποτε!Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανάλογα και με τον τύπο δέρματος που διαθέτετε, μπορείτε να βρείτε στο μενού ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, στην αντίστοιχη υποκατηγορία. Καλό καλοκαίρι!

03 Δεκ 2010
Περιποιηθείτε τον εαυτό σας εν όψει εορτών!

Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές πλησιάζουν! Εποχή δώρων! Μαζί με τις προετοιμασίες για τα γιορτινά τραπέζια και τις ατελείωτες ώρες ψαξίματος για δώρα, κάντε ένα δώρο και στον πολύτιμο φίλο σας: τον εαυτό σας! Ενημερωθείτε από τον τομέα Δερματολογία, ανακαλύψτε τις προσωπικές σας ανάγκες και περιποιηθείτε τον εαυτό σας χαρίζοντάς του το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Για να έχετε και εσείς την λάμψη και την ομορφιά των πιο χαρούμενων εορτών του χρόνου, κλείστε έγαιρα το ραντεβού σας με τον Δρ. Καλογερόπουλο! Καλές Γιορτές!

Βασ. Γεωργίου 20 & Κουντουριώτου 147, 18535 Πειραιάς, 1ος Όροφος,
Τηλ.: 210 4122 095, Κιν.: 693 2589 828,
Φαξ: 210 4122 384,
e-mail: info@drkalogeropoulos.com

Newsletter

Για να λαμβάνετε τα νέα μας

Λήψη του λίπους

Είναι μια επέμβαση, κατά την οποία με τοπική αναισθησία (tumescent anesthesia – διογκωτική τοπική αναισθησία) αναρροφάται το τοπικό λίπος (tumescent liposuction – διογκωτική λιποαναρρόφηση), συνήθως από τους γλουτούς ή την κοιλιά με πολύ λεπτή κάνουλα δύο-τριών ή τεσσέρων χιλιοστών.

Η τεχνική της λιπογλυπτικής στηρίζεται σε τρεις βασικές αρχές:

  • Εκτελείται με την ειδική μέθοδο τοπικής αναισθησίας, που ονομάζεται “tumescent” (διογκωτική)
  • Η κάνουλα (βελόνα), που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση του λίπους, είναι πολύ λεπτή και ατραυματική (ειδική βελόνη με στρογγυλεμένο άκρο που δεν τραυματίζει)
  • Η αναρρόφηση του λίπους γίνεται με ειδική σύριγγα κι όχι αντλία.


Η μέθοδος της διογκωτικής λιποαναρρόφησης με διογκωτική τοπική αναισθησία, που ονομάζεται και λιπογλυπτικ,ή, είναι μια μέθοδος που πρωτοεμφανίστηκε, αναπτύχθηκε και τελειοποιήθηκε από δερματολόγους από την 10ετια του '80.

Στην Αμερική, αλλά και την Ευρώπη είναι η πιο διαδεδομένη και ασφαλής μέθοδος λιποαναρρόφησης, που εκτελείται απο ειδικευμένους δερματολόγους.

Διαφέρει από την κλασσική λιποαναρρόφηση

  • δεν έχει τους κινδύνους της γενικής αναισθησίας (από την οποία παρατηρούνται και οι περισσότερες επιπλοκές)
  • η μεγάλη διήθηση με το διαλυμένο αναισθητικό (διάλυμα και τεχνική Klein) διευκολύνει την αναρρόφηση του λίπους, μηδενίζει την απώλεια αίματος (αναίμακτη διαδικασία), κάνει την επέμβαση απόλυτα ανώδυνη, δίνει δυνατότητα στον ασθενή να αλλάζει θέσεις και να συνεργάζεται με τον ιατρό κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ώστε να διευκολύνεται ο ιατρός για να αποδώσει το μέγιστο αισθητικό αποτέλεσμα.
  • μηδενίζεται ο χρόνος ανάρρωσης, δεν απαιτείται παραμονή σε κλινική ή νοσοκομείο, η επέμβαση πραγματοποιείται με απόλυτη ασφάλεια σε χώρο ειδικά εξοπλισμένου ιατρείου, ο ασθενής επιστρέφει αμέσως σπίτι του και την επόμενη ημέρα στις δραστηριότητές του χωρίς κανένα πρόβλημα.


Λιπογλυπτική μπορεί να γίνει σε: πρόσωπο, πηγούνι, θώρακα, βραχίονες, γλουτούς, κοιλιά, στομάχι, μηρούς, γόνατα, γάμπες.

Η διογκωτική λιποαναρρόφηση με τοπική αναισθησία είναι μια ιατρική μέθοδος με καλλιτεχνική άποψη.

Πρόκειται για πραγματική γλυπτική σώματος που ανασχηματίζει τη σιλουέτα με αρμονικό τρόπο, και σέβεται τις αναλογίες του κάθε ατόμου, δεν αποτελεί όμως μέθοδο αδυνατίσματος.


Η εμφύτευση του λίπους. Μετά τη λήψη γίνεται η ειδική επεξεργασία του λίπους (πλύση, φυγοκέντριση).

Το καθαρό και συμπυκνωμένο πια λίπος μεταφέρεται σε μικρές σύριγγες κι είναι έτοιμο για εμφύτευση.

Η εμφύτευση γίνεται με λεπτή βελόνη, όπως για μία κοινή ενδομυϊκή ένεση.

Συνήθως, δε χρειάζεται τοπική αναισθησία στα σημεία εμφύτευσης. Ο πόνος της ένεσης μειώνεται με ψύξη της περιοχής με παγοκύστη.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσα εμφανές και η ικανοποίηση του ασθενή είναι μεγάλη με το πρώτο κοίταγμα στον καθρέφτη.

Ενημερώνουμε, οτι τις πρώτες τέσσερις μέρες θα υπάρχει ένα ελαφρό οίδημα, αλλά όχι παραμόρφωση. Η χρήση ενός καλού make up μπορεί να καλύψει κάποια μικρή εκχύμωση, που είναι δυνατό να δημιουργηθεί, συχνά γύρω από τα μάτια ή τα χείλη και να συνεχίσει τον κανονικό ρυθμό της ζωής του.

Επανάληψη-Διάρκεια

Μετά από τέσσερις-έξι εβδομάδες ένα μέρος του λίπους απορροφάται και συνήθως χρειάζεται επανάληψη των λιποενέσεων για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι επαναλήψεις απλοποιούνται με τη χρήση κατεψυγμένου λίπους που κρατήσαμε από την πρώτη συνεδρία.

Το λίπος διατηρείται μέχρι 24 μήνες σε ειδικό καταψύκτη. Έχει αποδειχθεί οτι το τελικό αποτέλεσμα είναι σταθερό και διατηρείται για πολλά χρόνια.

Το 30-60% του λίπους που εμφυτεύεται επιζεί μόνιμα και συμπεριφέρεται, όπως το λίπος που προϋπήρχε.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Banner_kalogeropoulos