Ανακοινώσεις

22 Δεκ 2011
Προσφορά

Προσφορά 50% στις laser θεραπείες και 30% στις ενέσιμες (botox, fillers, μεσοθεραπείες)

01 Ιούλ 2011
Καλοκαίρι και προστασία!

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και ο ήλιος καίει από πολύ νωρίς το πρωί. Οφείλουμε να προστατευόμαστε εμείς και τα παιδιά μας, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας: Αντιηλιακό 20 λεπτά πριν βγούμε στον ήλιο, ανανέωσή του κάθε δύο ώρες και καπέλο οπωσδήποτε!Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανάλογα και με τον τύπο δέρματος που διαθέτετε, μπορείτε να βρείτε στο μενού ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, στην αντίστοιχη υποκατηγορία. Καλό καλοκαίρι!

03 Δεκ 2010
Περιποιηθείτε τον εαυτό σας εν όψει εορτών!

Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές πλησιάζουν! Εποχή δώρων! Μαζί με τις προετοιμασίες για τα γιορτινά τραπέζια και τις ατελείωτες ώρες ψαξίματος για δώρα, κάντε ένα δώρο και στον πολύτιμο φίλο σας: τον εαυτό σας! Ενημερωθείτε από τον τομέα Δερματολογία, ανακαλύψτε τις προσωπικές σας ανάγκες και περιποιηθείτε τον εαυτό σας χαρίζοντάς του το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Για να έχετε και εσείς την λάμψη και την ομορφιά των πιο χαρούμενων εορτών του χρόνου, κλείστε έγαιρα το ραντεβού σας με τον Δρ. Καλογερόπουλο! Καλές Γιορτές!

Βασ. Γεωργίου 20 & Κουντουριώτου 147, 18535 Πειραιάς, 1ος Όροφος,
Τηλ.: 210 4122 095, Κιν.: 693 2589 828,
Φαξ: 210 4122 384,
e-mail: info@drkalogeropoulos.com

Newsletter

Για να λαμβάνετε τα νέα μας

Αλωπεκίες-τριχόπτωση

Η μεσοθεραπεία εφαρμόστηκε πρώτη φορά το 1952 από τον Dr Michael Pistor στη Γαλλία.

Το 1987, η Γαλλική Ιατρική Ακαδημία αναγνώρισε τη μεσοθεραπεία ως κομμάτι της παραδοσιακής γαλλικής ιατρικής και διδάσκεται ως μάθημα στις ιατρικές σχολές.

Από το 2002 υπάρχει έδρα Μεσοθεραπείας στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Bordeaux στη Γαλλία υπό τον Καθηγητή Ph. Petit, από τον οποίο είχα την τιμή και τη χαρά να εκπαιδευτώ.

Με την πάροδο του χρόνου έως και σήμερα, η μεσοθεραπεία έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές ειδικότητες της Ιατρικής (Αθλητιατρική, Γενική Ιατρική, Νευρολογία, Ορθοπεδική, Δερματολογία-Αισθητική Ιατρική) με πολλές θεραπευτικές ενδείξεις σε παθήσεις Μυοσκελετικού, Νευρικού, Κυκλοφορικού και άλλων συστημάτων.

Η μεσοθεραπεία ουσιαστικά είναι μία μέθοδος εισαγωγής φαρμακευτικών ουσιών τοπικά ενδοδερμικά (σε όλο το πάχος του δέρματος) ή υποδόρια με μικροσταγόνες (0,01ml).

Έτσι σε περιπτώσεις τριχόπτωσης και αλωπεκιών, χρησιμοποιούμε τη συγκεκριμένη μέθοδο για να εισάγουμε στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής, δηλαδή μέσα στους θυλάκους των τριχών τα κατάλληλα φαρμακευτικά και πολυβιταμινούχα σκευάσματα, για την ενδυνάμωση και επανέκφυση των τριχών.

Προηγείται εργαστηριακός έλεγχος, κλινική εξέταση και ψηφιακό τριχοριζόγραμμα, για να διαγνωσθεί ο τύπος της αλωπεκίας (ανδρογεννετική, διάχυτος, ουλωτική, γυροειδής κλπ), ώστε να καθοριστεί το φαρμακευτικό "κοκτέιλ" που θα χρησιμοποιηθεί.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι χρησιμοποιούνται πολυβιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικές ουσίες σε συνδυασμό με φαρμακευτικές ουσίες ,όπως μινοξιδίλη, φιναστερίδη, ντουταστερίδη, στεροειδή κλπ.

Οι θεραπείες γίνονται μια φορά το μήνα για έξι-οχτώ μήνες, ανάλογα το είδος της αλωπεκίας.

Από την πρώτη κιόλας θεραπεία, παρατηρούμε μείωση της τριχόπτωσης, στην συνέχεια σταθεροποίηση και ενδυνάμωση και αργότερα επανέκφυση.

Η θεραπεία είναι ανώδυνη, λόγω της χρήσης πολύ λεπτής βελόνης (32G) σαν τρίχα από τις βλεφαρίδες μας, και χωρίς παρενέργειες.

Ο ασθενής επιστρέφει στις δραστηριότητές του αμέσως μετά τη θεραπεία.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Banner_kalogeropoulos